Buna. Numele meu este Ioana si sunt medic rezident si psihoterapeut. Imi doresc sa ajut oamenii sa gestioneze framantarile lor interioare si sa ii ghidez pe calea pe care sunt chemati sa o urmeze.
Dupa studiile facute in Statele Unite, am studiat medicina generala si psihoterapia psihanalitica in Romania. In prezent lucrez ca medic si psihoterapeut in Romania si in strainatate.
Am o intelegere cuprinzatoare a multor culturi, tipuri de oameni si de probleme sociale si individuale. Daca simti si crezi ca putem incepe o colaborare, atunci trimite-mi un mesaj. Astept cu nerabdare prima noastra sedinta!
Vrei sa începi o psihoterapie sau un program de dezvoltare personală?
Poți face o programare la:
Sedintele de terapie pot avea loc:
Suna-ma in timpul programului de lucru sau lasa-mi un mesaj în secțiunea contact, pe Whatsapp sau pe email. Lucrez de luni pana sambata intre 09:00 si 19:00. In cazul in care nu pot răspunde imediat, te voi contacta eu cu prima ocazie, de cele mai multe ori chiar in aceeași zi.
În mesajul tău te rog să menționezi:
Trimite-mi un e-mail sau lasă-mi un mesaj în secțiunea contact, specificând în ce zile lucrătoare ale săptămânii și în ce intervale orare (raportate la ora României) poți face ședințele.
*Nota! Sesiunile se pot desfasura in limba engleza sau romana, in functie de preferinte! Primele 3 sedinte sunt pentru a se cunoaste terapeutul si pacientul si a vedea daca doresc sa colaboreze. Din acest motiv, ele sunt gratuite.
Psihoterapia psihanalitică se desfășoară în anumite condiții specifice, testate și validate în timp, pentru a asigura succesul psihoterapiei.
In continuare este prezentat modul specific de lucru în psihoterapia psihanalitică, conform recomandărilor și regulilor internaționale referitoare la practica psihoterapiei psihanalitice.
Primele 3 sedinte sunt pentru a se cunoaste terapeutul si pacientul si a vedea daca doresc sa colaboreze. Pentru acest motiv, ele sunt gratuite, plata sedintelor incepand cu prima sedinta DUPA cele 3 prime intalniri initiale.
,,Cadrul” este ansamblul de variabile care constituie cadrul formal în care se desfășoară terapia: planificarea întâlnirilor, frecvența și durata acestora, tariful și modul de plata, perioada vacanțelor. Respectarea cadrului are un rol organizator esențial pentru eficiența terapiei; este nevoie de constanta pentru a se putea dezvolta ceva.
Durata unei sedinte este de 50 de minute. Sedinta incepe intotdeauna la ore fixe (ex. ora 10) si se termina dupa 50 de minute (10:50). Chiar daca pacientul intarzie, timpul terapiei va fi respectat, pentru a nu decala alte sedinte.
Există 3 ritmuri de lucru:
– minimal: 1 ședință/ săptămână;
– moderat: 2 ședințe/ săptămână;
– intensiv: 3-6 ședințe/ săptămână.
Eu pot recomanda ce frecventa de lucru ar fi mai potrivita, dar alegerea ritmului de lucru apartine pacientului. Sunt pacienti care incep mai lent si cresc frecventa pe parcurs, altii care incep intensiv si diminueaza ritmul mai tarziu; fiecare are propria preferinta si va descoperi ce i se potriveste cel mai bine.
O terapie poate dura cateva luni sau cativa ani si se poate desfasura fara intreruperi sau cu intreruperi. Nu exista o regula in acest sens si difera in functie de necesitatile si posibilitatile fiecarui pacient. Deseori, aceste aspecte sunt cel mai mult determinate de motivele pentru care pacientul alege sa inceapa o terapie; daca pacientul doreste sa fie ajutat cu o problema temporara, atunci terapia poate dura putin timp, fata de terapia unui pacient care apeleaza la un psihoterapeut pentru dezvoltare personala, ceea ce poate dura mai multi ani.
Ca terapeut, eu am obligatia sa pastrez confidentialitatea si orice informatie care imi este incredintata va ramane secreta, inclusiv dupa incheierea terapiei. Asadar, pacientul poate si este incurajat sa vorbeasca despre orice ii trece prin minte.
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.